DENNÍK RELAX - Tekvicový džem s orechami //

Tekvicový džem s orechami

Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: asi 5 pohárov à 200 ml

Prísady:

1 kg tekvice Hokkaido (nelúpanej, očistenej a nakrájanej na malé kúsky
200 ml vody
100 g vlašských orechov
1 PL orechového oleja
1 chemicky neošetrená limetka
1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr. Oetker
500 g cukru

Príprava:

1. Na prípravu džemu vložíme do väčšieho hrnca tekvicu, zalejeme vodou a asi 20 minút ju povaríme do mäkka. Tekvicu necháme vychladnúť a potom ju rozmixujeme tyčovým mixérom.
2. Orechy orestujeme na suchej panvici, necháme ich vychladnúť. Potom ich nasekáme nožom a zmiešame s olejom.
3. Z limetky nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu.
4. Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do hrnca. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zbytok cukru, orechy s olejom, kôru a šťavu z limetky a privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
5. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
6. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
 
Upozornenie: Použitím orechov sa doba trvanlivosti džemu skráti maximálne na 4 mesiace.

POZOR SÚŤAŽ!

Pošli svoj obľúbený recept, v ktorom používaš niektorý produkt od Dr.Oetker

Balíčkom Dr.Oetker, ktorý obsahuje aj vianočnú kuchársku knihu Dr.Oetker, odmeníme 5 výhercov. Najlepšie recepty uverejníme na našej stránke. Recepty posielajte na adresu sutaz@dennikrelax.sk heslo Dr.Oetker do 10. decembra 2017


 



Články z rubriky: Sezónne špeciality

Tekvicový džem pre labužníkov
Perníkové domčeky

Perníkové domčeky

pre malých aj veľkých ..

Adventný perníkový veniec

Adventný perníkový veniec

Recept poslala čitateľka Andrea Smutňáková z Chlebníc ..

Tekvicovo-hruškový džem

Tekvicovo-hruškový džem

Zaujímavá chuť ..