Tekvicovo-hruškový džem

Tekvicovo-hruškový džem

Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: asi 4 poháre à 200 ml

Prísady:

  • 500 g tekvice Hokkaido (nelúpanej, očistenej a nakrájanej na malé kúsky)
  • 500 g zrelých hrušiek (očistených a nakrájaných na malé kúsky)
  • 100 ml vody
  • ½ Vanilkového struku „Bourbon“ Dr. Oetker
  • 150 ml pomarančového džúsu
  • 1 balíček Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr. Oetker


Príprava:

1. Na prípravu džemu vložíme do väčšieho hrnca tekvicu, hrušky a struk. Zalejeme vodou a na miernom ohni za občasného miešania asi 20 minút povaríme. Vyberieme struk a potom pomocou tyčového mixéra rozmixujeme. Pridáme pomarančový džús a želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
2. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.