DENNÍK RELAX - Silvestrovské minitortičky //

Silvestrovské minitortičky

podmanivé

ľahká príprava
Doba prípravy: asi 20 minút
Doba pečenia: asi 25 minút
Vystačí na: 12 kusov

Na cesto:
160 g hladkej múky
½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
30 g preosiateho kakaa
1 zarovnaná KL mletej škorice
1 balenie Vanilkového struku „Bourbon“ Dr.Oetker
130 g cukru
250 ml mlieka
100 ml oleja
1 KL octu

Na zlepenie a ozdobenie:
100 g malinového džemu
1 balíček Polevy de Luxe Dr.Oetker
Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:
formu na muffiny
12 papierových košíčkov na muffiny
elektrický ručný šľahač

1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom, škoricou, dreňou z vanilkového struku a cukrom. Pridáme mlieko, olej a ocot a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Košíčky vložíme do formy a nanesieme do nich cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 25 minút

2. Tortičky necháme vychladnúť. Potom ich raz pozdĺžne prekrojíme a zlepíme džemom.

3. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Povrch tortičiek polejeme a prikrášlime zdobením. Polevu necháme stuhnúť.


 



Články z rubriky: Sezónne špeciality

Polievky, ktoré by ste mali na jeseň rozhodne uvariť

Polievky, ktoré by ste mali na jeseň rozhodne uvariť

Oranžový zázrak je čoraz populárnejší, ak ste ho ešte neskúsili, ..

Váš sprievodca na OKTOBERFEST

Váš sprievodca na OKTOBERFEST

Najväčší pivný festival na svete. ..

Kvalitné pivo patrí k dobrému jedlu už 175. rokov

Kvalitné pivo patrí k dobrému jedlu už 175. rokov

Pivo má však všestranné využitie aj pri príprave jedál. Môžeme ..

Nedeľný brunch s Jaroslavom Židekom