Marhuľový džem s mangom

Marhuľový džem s mangom

Vystačí na: asi 5 pohárov à 350 ml
Doba prípravy: asi 40 minút

Prísady:
1 kg marhúľ odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky
350 g manga olúpaného a nakrájaného na malé kúsky
300 ml karotkovej šťavy
1 balenie Želírovacieho cukru Super 3:1 Dr.Oetker

Príprava:
1. Vo veľkom hrnci dobre premiešame marhule s mangom. Pridáme karotkovú šťavu a Super želírovací cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
2. Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIP: 50 ml karotkovej šťavy môžeme nahradiť 50 ml marhuľového likéru.