DENNÍK RELAX - Dobré rady do kuchyne //

Dobré rady do kuchyne

* Ak nechcete, aby bolo tmavé cesto na mramorovú bábovku suché, pridajte do neho namiesto kakaa orieškovú nátierku, napríklad Nutelu.

* Kakao, ktoré pridávate do múčnikov bude tmavšie, ak ho zalejete horúcim mliekom.

* Ak si cesto na palacinky prelejete do džbánu, môžete ho priamo nalievať na panvicu.

* Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko, budú chutnejšie.

* Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto múky 100 g ovsených vločiek.

* Na pudingu nezostane po uvarení hrubá koža, ak ešte na horúci nasypete práškový cukor. Pri chladnutí zostane povrch mäkký a krémový.

* Koláče alebo syr uložíme do vzduchotesnej nádoby s niekoľkými kockami cukru. Ostanú čerstvé a nesplesnivejú.

* Pri pečení torty, zákuskov, či koláčov musia mať suroviny ako múka, mlieko, tuk rovnakú teplotu.

* Aby ovocie pri pečení ovocného koláča nekleslo na spodok cesta, obaľte ho v hladkej múke, potom uložte na cesto.

* Ak sa vám nedá cesto dobre vyváľať, vložte ho medzi dve fólie, rozvaľkajte, fólie odstráňte a cesto položte na plech.
 

Autor fotografie:

Image(s): FreeDigitalPhotos.net



Články z rubriky: Rady pre gazdinky

Ešte falošnejšia ako falošná sviečková

Ešte falošnejšia ako falošná sviečková

alebo Objavte najlacnejšiu verziu hovädzej nepravej sviečkovej ..

Ako používať bylinky v kuchyni

Ako používať bylinky v kuchyni

Čaj z petržlenovej vňate je výborný nielen pri urologických ťažkostiach, ..

Veľkonočné jahňatá

Veľkonočné jahňatá

Mäso veľkonočných jahniat je ozajstným výživovým unikátom a gastronomickým skvos ..

Ako zdravšie piecť? Tu je 5 užitočných tipov

Ako zdravšie piecť? Tu je 5 užitočných tipov

Môžete použiť menej tradičné, ale zdravé druhy múk, ako mandľovú, ..