DENNÍK RELAX - Rady pre gazdinky


Rady pre gazdinky

Ako zdravšie piecť? Tu je 5 užitočných tipov

03.12.2015

| Rady pre gazdinky

Môžete použiť menej tradičné, ale zdravé druhy múk, ako mandľovú, ovsenú či amarantovú. ..
Čítať ďalej ->
..

Varíme podľa lyžíc

08.01.2015

| Rady pre gazdinky

Mladé gazdinky a začínajúce kuchárky často riešia dilemu, či sa kvôli malému množstvu často iba jedinej suroviny oplatí vyberať váhy. ..
Čítať ďalej ->
..

Viete variť zeleninu?

06.01.2015

| Rady pre gazdinky

Zelenina v kusoch sa uvarí asi o 30 minút, pokrájaná na menšie kúsky už o 15 - 20 minút. Zbytočne teda čas varenia nepredlžujme. ..
Čítať ďalej ->
..

Nastal čas pečenia

13.12.2014

| Rady pre gazdinky

Medzi nevyhnutné prísady do cesta a jedál patria oriešky, sušené ovocie alebo exotické korenie. Bez nich si nevieme predstaviť ani vianočné pečivo, ale ani sladké kaše a omáčky. ..
Čítať ďalej ->
..

Malá náuka o ovocí

04.06.2014

| Rady pre gazdinky

Na výrobu zaváranín používame výhradne čerstvé, bezchybné ovocie. Prezreté alebo poškodené ovocie nie je vhodné. ..
Čítať ďalej ->
..

Dobré rady do kuchyne

02.05.2013

| Rady pre gazdinky

Ak si cesto na palacinky prelejete do džbánu, môžete ho priamo nalievať na panvicu. ..
Čítať ďalej ->
..

Rady a triky do kuchyne

22.04.2013

| Rady pre gazdinky

Soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť. ..
Čítať ďalej ->
..

Medové rady

20.03.2013

| Rady pre gazdinky

Ak pridáte med do kysnutého cesta, bude vynikajúco chutiť. ..
Čítať ďalej ->
..

Rady a triky do kuchyne

18.03.2013

| Rady pre gazdinky

DOBRÁ RADA NAD ZLATO

05.02.2013

| Rady pre gazdinky

Ak múku ešte pred pridaním do jedla zmiešate so štipkou soli, zabránite vytváraniu hrudiek v pokrmoch. ..
Čítať ďalej ->
..

Aby kurča voňalo

30.01.2013

| Rady pre gazdinky

Chcete, aby kurča zakaždým voňalo a chutilo inak? ..
Čítať ďalej ->
..

PRE LAHODNÝ ČAJ

17.01.2013

| Rady pre gazdinky

Čajovú kanvicu nikdy neumývame saponátom! ..
Čítať ďalej ->
..

AKO SPRÁVNE VARIŤ ZELENINU

16.01.2013

| Rady pre gazdinky

K zelenine vždy treba pridať kúsok tuku, inak sa vzácny provitamín A nevstrebáva do organizmu. ..
Čítať ďalej ->
..

Ryža, ryža a ešte raz ryža

04.01.2013

| Rady pre gazdinky

V podstate je úplne jedno, aký druh ryže uprednostníte, pretože všetky majú vysoký obsah vlákniny, bielkovín, uhľovodíka, vitamínov B, E, minerálov- draslík, sodík, kremík, fosfor, horčík, vápnik a selén. ..
Čítať ďalej ->
..

Pečenie

12.12.2012

| Rady pre gazdinky

Kakao bude tmavšie, keď ho zalejete horúcim mliekom. ..
Čítať ďalej ->
..