DENNÍK RELAX - Burger a víno? Táto kombinácia vás príjemne prekvapí

 Burger a víno? Táto kombinácia vás príjemne prekvapí

Ak ste presvedčení, že ste vyskúšali všetky kombinácie chutí, táto vás milo prekvapí. Keď sa povie burger, každému hneď ako prvé napadne dať si na pitie pivo alebo iný nápoj. Prečo si však k nemu neobjednať pohár kvalitného vína? Nebojte sa zaexperimentovať, netradičné spojenie týchto chutí vám spríjemní stretnutie s priateľmi.

„V bratislavskom hoteli Sheraton sme prišli s novým konceptom PAIRED, vďaka ktorému si vychutnáte menu odborne skombinované s kvalitnými vínami a pivami. Ich lahodná chuť vás osloví a navnadí vás ku gastronomickému bádaniu. Napríklad k nášmu triu miniburgrov s lososom, kuracím a hovädzím mäsom by som odporučil červené víno Chianti Classico, Castellare di Castellina, ročník 2015,“
hovorí Tomáš Opletal, šéfkuchár reštaurácie Brasserie Anjou v Sheraton Bratislava Hotel.


V novom menu okrem miniburgrov môžete ochutnať kuracie krídelká s malým listovým šalátom, cherry paradajkami, sladkou čili omáčkou a pažítkovým dressingom, ku ktorým sa hodí Cabernet Mendoza od Achaval Ferrer alebo pivo Erb Braxatoris. K tigrím krevetám a k vyprážaným cibuľovým krúžkom vyskúšajte skombinovať Sauvignon Blanc, a k mini toastom Riesling, Haart.

Ak máte chuť na niečo ľahšie, aj k Ceazar šalátu či k syrovej mise si bez problémov vyberiete víno či pivo. Je len na vás, čo viac preferujete. Potešíte tak svoje chuťové poháriky nevšednými kombináciami a zároveň budete mať gastronomický zážitok v krásnych priestoroch Brasserie Anjou.