DENNÍK RELAX - Rajčinový aspik s olivami a bazalkou

Rajčinový aspik s olivami a bazalkou

Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 25 minút
Vystačí na: asi 9 porcií

Prísady:

Na aspik:

750 g väčších rajčín
1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr.Oetker
3 PL vody
100 g čiernych olív
100 g zelených olív
1 balíček mozzarelly
pár lístkov čerstvej bazalky
1 zarovnaná KL soli
½ KL čili korenia
1 PL šťavy z citróna

Ešte potrebujeme:
ponorný mixér
silikónovú formu na muffiny


 
Príprava:

1. Na prípravu aspiku rajčiny umyjeme a pri stopke nakrojíme do kríža. Vložíme do hrnca s vriacou vodou a asi 15 minút povaríme. Rajčiny vyberieme, olúpeme šupku a necháme schladnúť.
2. Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale.
3. Olivy, mozzarellu a bazalku nakrájame nadrobno. Rajčiny rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme nakrájané prísady. Dochutíme soľou, čili a šťavou. Želatínu rozohrejeme (nevaríme) a metličkou ihneď vmiešame do zmesi. Zmes nalejeme do formy vypláchnutej studenou vodou a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

TIP: Aspik veľmi dobre chutí aj s lahôdkovou cibuľkou.