DENNÍK RELAX - Avokádovo-lososové mištičky //

Avokádovo-lososové mištičky

Obtiažnosť prípravy: ľahká (1B)
Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 35 minút
Vystačí na: asi 20 kusov

Na cesto:
350 g hladkej múky
1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker
1 zarovnaná KL soli
200 ml vlažnej vody
2 PL oleja
Na náplň:
2 zrelé avokáda
3 jarné cibuľky
1 zarovnaná PL čerstvých byliniek
4 zarovnané PL dijonskej horčice
2 PL tekutého medu
trošku citrónovej šťavy
štipka soli
štipka korenia
Na ozdobenie:
300 g plátkov údeného lososa
kôpor
Ešte potrebujeme:
plech na pečenie (30 x 40 cm)

1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
2. Na prípravu náplne avokáda olúpeme, nakrájame na malé kocky a vložíme do misky. Pridáme cibuľku nakrájanú na kolieska, bylinky, horčicu, med a citrónovú šťavu. Dochutíme soľou a čiernym korením a premiešame.
3. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 10 dielov. Z každého dielu vytvarujeme guľôčku a nanesieme ju na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 35 minút

4. Pečivo necháme vychladnúť. Potom ho pozdĺžne rozkrojíme a pomocou lyžičky na povrch nanesieme náplň.
5. Prikrášlime plátkom lososa a vetvičkou kôpru.

TIP:
Na spestrenie môžeme polovicu mištičiek ozdobiť namiesto lososa parmskou šunkou.