Talianska cibuľačka

Talianska cibuľačka

 Potrebujeme:

1 kg cibule

maslo

tučný syr

soľ

mleté korenie

zeleninový (alebo mäsový)vývar

hrianky

PRÍPRAVA:

Na panvici rozpustíme maslo a pridáme jemne nakrájanú cibuľu. Na miernom ohni všetko dusíme domäkka a dávame pritom pozor, aby cibuľa nezačala hnednúť. Keď sa cibuľa už skoro rozpadá, pridávame postupne za stáleho miešania po naberačkách vývar (celkom 1 liter). Dochutíme soľou a korením. Medzitým si na masle opražíme 4 krajce chleba, na ktoré dáme plátky syra. Hrianky potom na plechu potretom maslom dáme do rúry, aby sa syr roztopil. Potom ich rozložíme na dne veľkej rajnice (alebo každú zvlášť do zapekacej misky, s ktorou sa dá jedlo servírovať priamo na stôl) a zalejeme polievkou. Potom ešte posypeme strúhaným syrom a dáme na chvíľu gratinovať do rúry. S týmto výborným a lacným jedlom pohostíte na úrovni aj tú najvzácnejšiu návštevu.