DENNÍK RELAX - Minestrone

Minestrone

Potrebujeme:

2 mrkvy
kúsok zeleru
1 petržlen
1 hrnček fazule
1 cuketu
2-3 zemiaky
zelerovú vňať
olivový olej
soľ
korenie
paradajky čerstvé alebo konzervu

Postup:
Fazuľu si namočíme deň vopred. Na druhý deň ju uvaríme.
Koreňovú zeleninu nakrájame na kocky a orestujeme na oleji. Pridáme nakrájané zemiaky, chvíľu restujeme, potom pridáme takmer uvarenú fazuľu aj s vodou, zelerovú vňať, korenie a varíme na slabom ohni pod pokrievkou. Pridáme na kocky nakrájanú cuketu a paradajky. Povaríme. Keď je všetko uvarené, asi 1/4 zeleniny prepasírujeme (alebo rozmixujeme ponorným mixérom), čím polievku prirodzene zahustíme. Podľa chuti osolíme a posypeme petržlenovou vňaťou.
Na tanieri môžeme posypať postrúhaným parmezánom.

 

Autor fotografie:freedigitalphotos.net rakratchada torsap