Zapečené ovocie s mandľovou mrveničkou

Zapečené ovocie s mandľovou mrveničkou

Potrebujeme:

čerstvé ovocie ako napríklad hrušky, jablká, broskyne, marhule – kombinácie môžu byť rôzne, ďalej za hrsť hrozienok, citrónová šťava a trošku mletej škorice.

Mandľová mrvenička:

2 lyžice hrubej múky, 3 lyžice mandľových lupienkov, 2 lyžice hnedého cukru, 1 lyžica masla.

Postup:

Všetky suroviny spolu zmiešame v hrnci, ktorý vložíme do vodného kúpeľa a čakáme kým sa všetky suroviny pekne prepoja. Stredne hustú mrveničku ihneď použijeme, lebo rýchlo zatuhne.
Postup: Rúru si predhrejme na 180 stupňov, ovocie umyjeme a pokrájame na plátky, premiešame s hrozienkami a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vložíme ich do zapekacej misy, ktorú vymažeme maslom a posypeme mandľovou mrveničkou a škoricou. Vložíme do rúry piecť na 15 minút.