DENNÍK RELAX - Schwarzwaldské tortičky //

Schwarzwaldské tortičky

Vystačí na: asi 12 kusov
Doba prípravy: asi 35 minút
Doba pečenia: asi 20 minút

Prísady:
Na cesto:
4 vajcia
100 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
100 g hladkej múky
20 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
15 g preosiateho kakaa
1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
Na náplň:
višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 350 g)
180 ml šťavy z kompótu
20 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
1 zarovnaná PL cukru
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
400 ml smotany na šľahanie
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
50 g horkej čokolády
Na ozdobenie:
12 čerstvých višní
Ešte potrebujeme:
formu na muffiny
12 papierových košíčkov na muffiny
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

Príprava:
1.    Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú so škrobom, kakaom a kypriacim práškom a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto rozdelíme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra:        180 °C
Teplovzdušná rúra:        160 °C
Plynová rúra:        stupeň 3
Doba pečenia:         asi 20 minút
2.    Upečené korpusy asi po 5 minútach vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
3.    Na prípravu náplne necháme kompót na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme. V 1/3 šťavy rozmiešame škrob s cukrom a vanilkovým cukrom. Zvyšok šťavy privedieme do varu. Potom vmiešame rozmiešaný škrob s cukrom a za stáleho miešania krátko povaríme. Pridáme višne, zamiešame a necháme vychladnúť.
4.    Polovicu korpusov 2× pozdĺžne prekrojíme, višne nanesieme na spodné diely a priklopíme. Zvyšok višní rozdelíme na neprekrojené korpusy.
5.    V mise vyšľaháme smotanu s vanilínovým cukrom a Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko. Polovicu šľahačky nanesieme na druhú časť korpusu a priklopíme. Zvyškom šľahačky tortičky ozdobíme. Posypeme nastrúhanou čokoládou a prikrášlime višňami. Odložíme do chladničky.

Tip: Náplň možno pripraviť aj z čerstvých višní. Miesto šťavy z kompótu použijeme napr. vodu s griotkou.



Články z rubriky: Koláče

Torta Pavlova s hruškami
Makový závin so slivkami

Makový závin so slivkami

z babičkinho receptára ..

Jesenná kávová torta
Jogurtový chrbát s hroznom

Jogurtový chrbát s hroznom

krásne vláčny ..