DENNÍK RELAX - Ružová bábovka s brusnicami //

Ružová bábovka s brusnicami

k popoludňajšej káve
 
ľahká príprava
Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 50 minút
Vystačí na: asi 16 porcií

Na cesto:
3 vajcia
150 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
250 ml smotany na šľahanie
250 g polohrubej múky
1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska ružová Dr.Oetker
2 zarovnané PL nasekaných sušených brusníc
 
Na ozdobenie:
2 zarovnané PL mandľových lupienkov
1 balíček Polevy v prášku s citrónovou príchuťou Dr.Oetker
3 PL studeného mlieka
Farba gélová potravinárska ružová Dr.Oetker
 
Ešte potrebujeme:
formu na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač



1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne na najnižšom stupni zašľaháme smotanu a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Polovicu cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.    Druhú polovicu zafarbíme gélovou farbou a primiešame brusnice. Nalejeme do formy a pomocou vidličky zapracujeme do svetlého cesta tak, aby sme vytvorili mramorovanie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
 
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Plynová rúra: stupeň 2          
Doba pečenia: asi 50 minút

2. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť.

3. Na ozdobenie na panvici opražíme mandle a necháme ich vychladnúť. Polevu pripravíme s mliekom podľa návodu na obale, zafarbíme gélovou farbou a nalejeme ju na bábovku. Ihneď posypeme mandľami a necháme stuhnúť.
 
 
TIP:
Miesto brusníc môžeme použiť kandizované višne.
 
 
 
 
 



Články z rubriky: Koláče

Čokoládový koláč s ovocím
Zapečené ovocie s mandľovou mrveničkou
Koláč pre lenivé gazdinky

Koláč pre lenivé gazdinky

Rýchlo hotový ..

Letné koláče, ktoré musíte vyskúšať

Letné koláče, ktoré musíte vyskúšať

Ak vám dochádza fantázia a nebaví vás už klasická bublanina ..