Parížsky motýlik

Parížsky motýlik

Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 35 minút
Vystačí na: asi 16 porcií

Na krém:
zmes na prípravu krému (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker)
500 ml smotany na šľahanie

Na cesto:
1 balenie Parížskej torty Dr.Oetker
260 ml vody
30 ml oleja
2 vajcia

Na ozdobenie:
1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker
150 ml studeného mlieka
zdobenie Dr.Oetker (podľa fantázie)

Ešte potrebujeme:
tortovú formu (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

Postup:

1. Zmes na prípravu parížskeho krému prevaríme so smotanou podľa návodu na obale a necháme vychladnúť.
2. Do zmesi na prípravu cesta pridáme vodu, olej a vajcia a pripravíme podľa návodu na obale. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 150 °C
Teplovzdušná rúra: 130 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Doba pečenia: asi 35 minút

3. Upečený korpus necháme vychladnúť.
4. Vychladenú parížsku smotanu nalejeme do vyššej nádoby a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Korpus raz pozdĺžne rozrežeme. Polovicou krému potrieme spodný diel korpusu, prikryjeme vrchným
dielom a zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Tortu odložíme do chladničky.
5. Na ozdobenie pripravíme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou. Tortu rozkrojíme na polovicu, položíme na podnos zaobleným okrajom tesne k sebe tak, aby sme vytvorili krídla motýľa.
6. Ozdobíme šľahačkou a zdobením podľa vlastnej fantázie.

TIP:
Zvyšnou šľahačkou dozdobíme tortu pri servírovaní.