DENNÍK RELAX - Karamelové rezy //

Karamelové rezy

neobyčajne príťažlivé

ľahká príprava
Doba prípravy:
asi 40 minút
Doba pečenia: asi 25 minút
Vystačí na: asi 12 porcií

Na cesto:
150 g zmäknutého masla alebo margarínu
150 g práškového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
3 vajcia
150 g hladkej múky
80 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
2 zarovnané PL preosiateho kakaa
100 g mletých lieskových orieškov
100 ml mlieka

Na náplň:
1 balíček Originál puding karamelový Dr.Oetker
300 ml mlieka
40 g cukru
100 g orieškovej čokolády

Na ozdobenie:
1 balíček Polevy mliečnej Dr.Oetker
½ balíčka Polevy svetlej Dr.Oetker
1 balenie Salted caramel crunch Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač

1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom, kypriacim práškom, kakaom a orechami a spoločne s mliekom zapracujeme do cesta.

2. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 25 minút

3. Upečený plát necháme vychladnúť.

4. Na prípravu náplne uvaríme puding podľa návodu na obale, ale len s 300 ml mlieka a 40 g cukru. Puding odstavíme a nalámeme do neho čokoládu. Miešame tak dlho, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Plát prekrojíme a polovicu plátu prenesieme na podnos. Potrieme náplňou a zakryjeme druhou polovicou plátu.

5. Na ozdobenie rozpustíme obe polevy podľa návodu na obale. Tmavú polevu rozotrieme na povrch plátu, ihneď pridáme svetlú polevu a pomocou vidličky vytvoríme vzory. Posypeme karamelom.