DENNÍK RELAX - Jogurtový chrbát s hroznom //

Jogurtový chrbát s hroznom

krásne vláčny

ľahká príprava
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 45 minút
Vystačí na: asi 12 porcií

Na cesto:
125 g zmäknutého masla alebo margarínu
200 g práškového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
štipka soli
3 vajcia
150 g bieleho jogurtu
200 g hladkej múky
2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
200 g hrozna

Na potretie a ozdobenie:
130 g bieleho jogurtu
100 g práškového cukru
1 KL Extraktu Bourbon vanilka Madagaskar Dr.Oetker
500 g hrozna
akékoľvek ďalšie ovocie (physalis, figy, čučoriedky)
1 bielok
1 zarovnaná PL cukru

Ešte potrebujeme:
formu na srnčí chrbát (30 x 11 cm)
elektrický ručný šľahač

1. Na prípravu cesta vyšľaháme v mise maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Pridáme jogurt, múku zmiešanú s kypriacim práškom a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Polovicu cesta nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie. Na povrch nanesieme očistené hrozno, zakryjeme zvyškom cesta a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 45 minút

2. Upečený korpus necháme vychladnúť.

3. Na povrch korpusu nanesieme jogurt zmiešaný s práškovým cukrom a extraktom. Ovocie potrieme pomocou pierka bielkom, posypeme cukrom a necháme zaschnúť. Potom ním chrbát dozdobíme.