Jahodová torta zo Schwarzwaldu

Jahodová torta zo Schwarzwaldu

Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 30 minút

Prísady:
Na cesto:
4 vajcia
100 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
100 g hladkej múky
2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
25 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
25 g kakaa

Na náplň:
300 g jahôd
50 g mliečnej čokolády
500 ml smotany na šľahanie
2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
2 zarovnané PL cukru
2 PL griotky

Na ozdobenie:
6 PL griotky
250 ml smotany na šľahanie
1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
50 g mliečnej čokolády
350 g jahôd

Ešte potrebujeme:
tortovú formu (Ø 26 cm)

Príprava:
1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Preosejeme múku, kypriaci prášok, škrob a kakao a krátko vmiešame na najnižšom stupni do vaječnej peny. Cesto dohladka rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 30 minút

2. Uvoľníme a odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku, odstránime dno formy a necháme vychladnúť. Korpus dvakrát pozdĺžne prekrojíme a spodnú časť korpusu položíme na tortový podnos.

3. Na prípravu náplne jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na kocôčky. Čokoládu nasekáme na malé kúsky alebo vytvoríme hoblinky. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni ušľaháme smotanu na šľahanie, Smeta-fix, vanilínový cukor a cukor dotuha. Ručne krátko vmiešame griotku. Polovicu smotany zmiešame s čokoládou a do druhej polovice vmiešame kúsky jahôd.

4. Spodnú čas korpusu pokvapkáme 2 PL griotky a potrieme smotanovou náplňou s jahodami. Položíme strednú časť korpusu, pokvapkáme 2 PL griotky a potrieme smotanovou náplňou s čokoládou. Zakryjeme poslednou časťou korpusu a pokvapkáme 2 PL griotky.

5. Na ozdobenie ušľaháme smotanu na šľahanie s vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom dotuha. Potrieme povrch a okraje torty. Z čokolády vytvoríme hoblinky a obsypeme okraj torty. Jahody umyjeme, očistíme, nakrájame na plátky a tortu nimi ozdobíme.

TIP: Ak tortu pripravujeme pre deti, griotku vynecháme.