Frangipane tart s hruškami

Frangipane tart s hruškami

Doba prípravy: asi 25 minút

Prísady:

Na cesto:

  • 1 balíček mrazeného alebo chladeného lístkového cesta (400 g)

Na náplň:

  • 150 g Marcipánu Dr.Oetker
  • 2 vajcia
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
  • 2 PL rumu
  • štipka soli
  • kôra z jedného chemicky neošetreného citróna
  • 3 zrelé hrušky

Na potretie:

  • 3 zarovnané PL marhuľového džemu

Ešte potrebujeme:
koláčovú formu (Ø 28 cm)
váľok
štetec alebo pierko


Príprava:

1. Na prípravu cesta vyvaľkáme lístkové cesto (mrazené cesto predtým necháme rozmraziť). Cesto vložíme do vymastenej koláčovej formy, orežeme okraje a na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou.

2. Na prípravu náplne nakrájame marcipán na malé kúsky. Elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme marcipán, vajcia, vanilkový cukor, rum, soľ a citrónovú kôru dohladka. Náplň rozotrieme na cesto. Hrušky olúpeme, rozpolíme a zbavíme jadier. Každú polovicu nakrojíme, aby vytvorila vejár, a rozdelíme na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 35 minút

3. Na potretie zahrejeme marhuľový džem a povrch ešte teplého koláča potrieme.