Zapekané kuracie prsia s bryndzou

Zapekané kuracie prsia s bryndzou

Potrebujeme:

125 g bryndze
100 g šunky
2 kusy kuracích pŕs
morská soľ
čierne korenie
olivový olej
3 papriky mix (červená, žltá, zelená)
4 strúčiky cesnaku
6 stredne veľkých zemiakov
1 cuketa

Postup:

Kuracie prsia opláchneme studenou vodou a dôkladne osušíme. Rozrežeme ich na ploché rezne a zľahka naklepeme. Každý kus mäsa prekrojíme na 2 časti, aby nám vznikli 4 rezne. Osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom olivovom oleji približne 4 minúty z každej strany do zlatohneda.

Šunku a polovicu každej papriky nakrájame na malé štvorčeky, 2 strúčiky cesnaku nadrobno. Všetko spolu restujeme na panvici na olivovom oleji dozlatista. Ochutíme soľou a čiernym mletým korením. Na každý opečený kurací plátok naložíme pripravenú paprikovo-šunkovú zmes a niekoľko menších kúskov bryndze. Preložíme do zapekacej misy a dáme zapiecť do rúry pod gril na maximálnu možnú teplotu na 1 až 2 minúty.

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na tenšie polkolieska, osolíme a opečieme na olivovom oleji do zlatohneda. K polomäkkým zemiakom pridáme približne na rovnaké kúsky nakrájanú cuketu. Osolíme, okoreníme a ďalej restujeme, až kým nebudú zlatohnedé a chrumkavé (podľa potreby môžeme pridať olivový olej). Tesne pred koncom pridáme 2 nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku a premiešame.