DENNÍK RELAX - Veľkonočná plnka //

Veľkonočná plnka

 

Potrebujeme: 
  • 1 sendvič alebo 15 rožkov
  • 10 vajec + 10 vajec na tvrdo uvarených
  • 1/2 kg údeného mäsa
  • soľ
  • mleté korenie
  • cesnak (podľa chuti 5 a viac strúčikov)
  • nasekaná petržlenová vňať
  • nasekaný medvedí cesnak

Postup:
 
Údené mäso uvaríme do mäkka, nakrájame na kocky a spolu s nasekaným petržlenom, medvedím cesnakom a roztlačeným cesnakom dáme do hlbšej misy. Sendvič nakrájame na kocky  a polejeme vodou z uvareného údeného mäsa. Pridáme korenie, soľ a 10 žĺtkov. Na záver zľahka vmiešame sneh ušľahaný z 10 bielkov.
 
10 vajec uvaríme natvrdo, prekrojíme ich na polovice. Polovicu plnky dáme do tukom vymasteného pekáča, poukladáme na ňu vajcia prekrojené na polovice, prykryjeme zvyšnou plnkou a zvoľna pečieme.
Veľkonočnú plnku podávame teplú aj studenú k údenej rolke s chrenom.

 

 

Autor fotografie:www.pixabay.com



Články z rubriky: Hlavné jedlá mäsité

Dusené bravčové líčka s pivno-medovou glazúrou

Dusené bravčové líčka s pivno-medovou glazúrou

Šéfkuchár Signature Restaurant, Bar & Lounge hotela Mercure, Michal Hečko ..

Konšelský guláš

Konšelský guláš

recept objavil historik Vladimír Tomčík v archívoch ..

Viete správne vyprážať a fritovať?
Cestoviny s krevetami

Cestoviny s krevetami

Podávame ozdobené čerstvou bazalkou a pokvapkané ochuteným olejom. ..