DENNÍK RELAX - Palacinky so šunkou a syrom Fontina //

Palacinky so šunkou a syrom Fontina

Potrebujeme

200 g na prúžky nakrájanej Karlovarskej šunky Mecom Premium 
100 g nastrúhaného syra Fontina
100 g parmezánu
štipka muškátového orieška
maslo na vymazanie


Na palacinky:
100 g hladkej múky
2 vajíčka
250 ml mlieka
25 g masla
olej na vymazanie
soľ
Na bešamel:
50 g masla
25 g hladkej múky
500 ml mlieka
štipka čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
soľ, korenie

Postupujeme

Palacinky

Múku nasypeme do misy pridáme vajíčka, 3 - 4 lyžice mlieka a dobre premiešame. Potom postupne pridávame zvyšné mlieko, na záver pridáme rozpustené a vychladnuté maslo, osolíme, znovu dôkladne premiešame metličkou a necháme aspoň hodinu odstáť. Vymažeme panvicu olejom a pripravíme palacinky.

Bešamel

Na miernom plameni rozpustíme maslo a vmiešame múku. Postupne prilievame mlieko a miešame do hladka. Privedieme k varu a na miernom plameni varíme cca 20 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme muškátový oriešok.
Ak je omáčka hustá, pridáme mlieko, ak je príliš riedka, necháme ešte chvíľu povariť. Dĺžka varenia je pre kvalitu bešamelu dôležitá - múka sa musí dobre prevariť, aby ju nebola cítiť v chuti.

Kompletizácia

Rúru predhrejeme na 200 °C. Palacinky posypeme šunkou a syrom Fontina, zrolujeme a vložíme do nádoby na pečenie vymazanej maslom. Prelejeme bešamelom, zasypeme parmezánom a pečieme v rúre do zlatista cca 10 - 15 minút.

Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.



Články z rubriky: Hlavné jedlá mäsité

Dusené bravčové líčka s pivno-medovou glazúrou

Dusené bravčové líčka s pivno-medovou glazúrou

Šéfkuchár Signature Restaurant, Bar & Lounge hotela Mercure, Michal Hečko ..

Konšelský guláš

Konšelský guláš

recept objavil historik Vladimír Tomčík v archívoch ..

Viete správne vyprážať a fritovať?
Cestoviny s krevetami

Cestoviny s krevetami

Podávame ozdobené čerstvou bazalkou a pokvapkané ochuteným olejom. ..