KURA S BAZALKOU

 

Mäso z hydiny patrí neodmysliteľne do jedálneho lístka. Nakoľko má nízky obsah tuku, je ľahko straviteľné a dá sa pripraviť na rôzne spôsoby, je u nás veľmi obľubené. Okrem toho je na trhu aj ľahko dostupné. Dnes si pripravíme kura s bazalkou.
 
Potrebujeme:
1500 až 2000 gramové kura
kúsok masla
soľ, sušenú a posekanú bazalku
 
na plnku:
4 rožky
2 vajcia
1 dcl mlieka
 
 
Postup:
Kurča umyjeme a osolíme. Pod krídla a stehná dáme maslo, kura položíme na pekáč, podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov. Asi po dvadsiatych minútach naplníme plnkou a posypeme bazalkou. Počas pečenia polievame šťavou z kurčaťa.
Celkový čas pečenia je asi 1 hod. Podávame s ryžou a rajčinovým šalátom.
 
S. Nováková