KOLOŽVÁRSKA KAPUSTA

KOLOŽVÁRSKA KAPUSTA

 Potrebujeme:

 bravčové pliecko, olej, cibuľa, čierne korenie mleté, mletá paprika

ryža

kyslá kapusta

smotana (stačí aj na varenie 10%, ale mňam je to s 33% )

Postup: V jednom hrnci si klasickým spôsobom udusíme ryžu domäkka.

V druhom hrnci si na cibuľovom základe orestujeme na malé kocky nakrájané mäsko, soľ, korenie, paprika, podlejeme horúcou vodou a pod pokrievkou dodusíme domäkka tak, aby ostalo trochu šťavy pod mäsom. Obe necháme trošku vychladnúť.

Do vymasteného hlbšieho pekáča (jenskej misy)vrstvíme ryžu, mäsko a pokrájanú vymačkanú kyslú kapustu tak, aby vrchná vrstva bola kapusta. Pre vylepšenie môžeme na mäso dať na kolieska pokrájanú mäkkšiu klobásu. Zalejeme smotanou a 20 minút prikryté dusíme v rúre ešte 20 minút odokryté. Nesmie vyschnúť, len sa zapiecť - spojiť chute. Ak sme neodhadli množstvá jednotlivých potravín nevadí, mäso - perkelt sa dá zjesť s ryžou, chlebíkom alebo zemiačkami.