Južanské kuracie stehienka

Južanské kuracie stehienka

Potrebujeme:
6 ks kuracie stehná horné
3 ks paradajka
2 ks paprika
1 väčšia cibuľa
1 kg zemiakov
150 g strúhaný syr tvrdý
soľ
rasca mletá
korenie čierne mleté
paprika červená mletá sladká
korenie chilli
olej olivový

 


Postup:

Pekáč potrieme olivovým olejom. Nakrájame čerstvú papriku na rezance, na mesiačiky nakrájame paradajky a cibuľku. Umyté a očistené menšie zemiaky si nakrájame na štvrtinky.

Všetko spolu dobre premiešame, osolíme, okoreníme, opaprikujeme. Navrch zatlačíme kuracie stehienka. Stehienka môžeme podľa chuti ešte osoliť a okoreniť.

Počas pečenia stehienka polievame vlastným výpekom z plechu. Približne 10 minút pred dopečením poliate kuracie stehienka posypeme čili a dopečieme do zlatista. Plech počas celého pečenia neprikrývame. Na záver posypeme strúhaným syrom a dopečieme.