DENNÍK RELAX - Hot dog a la Sicília //

Hot dog a la Sicília

Potrebujeme

4 ks ciabatty
4 ks Sicílskej klobásy Mecom
200 g strúhanej mozzarelly
1 menší baklažán
Čerstvá bazalka
Soľ

Sicílske pesto

4 veľké rajčiny
100 g nakladaných sušených rajčín
2 strúčiky cesnaku
1 hrnček bazalky
100 g lúpaných mandlí
125 ml panenského olivového oleja
2 čl kaparov
2 pl čiernych olív
Čili paprička (podľa chuti)
50 g jemne nastrúhaného parmezánu


Postupujeme

Sicílske pesto: Rajčiny zľahka prekrojíme do kríža a vložíme na pár minút do vriacej vody. Necháme vychladnúť,  olúpeme, odstránime semienka a nakrájame.  Čerstvé a sušené rajčiny, cesnak, bazalku, lúpané mandle, kapary, čierne olivy a čili papričku vložíme do mixéra a niekoľkými pulzmi rozmixujeme. Do zmesi pridáme ricottu, parmezán a a olivový olej podľa potreby a premiešame.
Baklažán nakrájame na 5 mm tenké plátky, osolíme a necháme 15 – 30 minút vypotiť a usušíme papierovou utierkou. Baklažán a klobásky z oboch strán ogrilujeme.
Ciabattu rozrežeme a zvnútra ogrilujeme a obe strany potrieme vrstvou pesta, pridáme vrstvu grilovaného baklažánu, ešte horúcu klobásku, zasypeme nahrubo nastrúhanou mozzarellou a dozdobíme pestom a čerstvou bazalkou.


Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke
www.viemecovamchuti.sk



Články z rubriky: Hlavné jedlá mäsité

Držky na taliansky spôsob

Držky na taliansky spôsob

Hovädzie držky - vitamínová bomba. ..

Ohnivé držky

Ohnivé držky

Hovädzie držky - vitamínová bomba! ..

Falošná hovädzia sviečková z pleca so slivkami
Falošná hovädzia sviečková z pleca na hubách