DENNÍK RELAX - Falošná hovädzia sviečková z pleca so slivkami //

Falošná hovädzia sviečková z pleca so slivkami

Príprava: 60 minút Varenie: 60 minút 10

Prísady

    1 kg nepravá hovädzia sviečková z pleca
    1 PL plnotučnej horčice
    2 PL strúhanky
    500 g čerstvých sliviek
    1 ks cibuľa
    2 stúčiky cesnaku
    2 ks paradajky
    1 PL worcestrová omáčka
    1 PL sójová omáčka
    1 PL kryštáľový cukor
    150 ml červené víno
    zmes čerstvých byliniek /bazalka, tymián, šalvia/
    mleté čierne korenie
    soľ
    olej

Postup

Mäso umyjeme, osušíme, votrieme doň soľ a korenie. Bylinky umyjeme, osušíme, nadrobno nasekáme a zmiešame so zvyšnou horčicou a so strúhankou. Touto zmesou potrieme mäso a na hodinu ho odložíme do chladničky. Potom ho prudko na oleji opečieme zo všetkých strán. Mäso preložíme do pekáča a pečieme v rúre asi 50 minút pri teplote 180/165 °

Slivky umyjeme, vykôstkujeme a rozmixujeme. Cibuľu a cesnak posekáme na drobno a speníme na oleji. Pridáme rozmixované slivky, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme 10 minút.

Paradajky sparíme, ošúpeme, nakrájame na kocky a pridáme k duseným slivkám. Ochutíme cukrom a dusíme ešte 5 minút. Podľa potreby osolíme a okoreníme.

Pridáme worcestrovú a sójovú omáčku a červené víno. Mäso nakrájame na tenké plátky, prelejeme ho omáčkou a podávame s opekanými zemiakmi alebo s ryžou.

Masodomov.sk

 



Články z rubriky: Hlavné jedlá mäsité

Falošná hovädzia sviečková z pleca na hubách
Flambované jahňacie kotlety s hráškovým pyré a šalátom z pečených kapií

Flambované jahňacie kotlety s hráškovým pyré a šalátom z pečených kapií

Recept od Adie Srbovej, ktorú môžete pravidelne sledovať na Mňam ..

Dusené bravčové líčka s pivno-medovou glazúrou

Dusené bravčové líčka s pivno-medovou glazúrou

Šéfkuchár Signature Restaurant, Bar & Lounge hotela Mercure, Michal Hečko ..

Konšelský guláš

Konšelský guláš

recept objavil historik Vladimír Tomčík v archívoch ..