DENNÍK RELAX - Cestoviny s krevetami //

Cestoviny s krevetami

Suroviny na 4 porcie:

  • 500 g  cestovín
  • 3 PL ochuteného repkového oleja (paradajky, cesnak, bazalka)
  • 400 g kreviet
  • 1 čili paprička
  • soľ
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
  • čerstvá bazalka na ozdobu


Postup:

Cestoviny uvaríme podľa návodu, uvarené a scedené polejeme 1 PL oleja.
Na panvicu dáme zvyšný olej, pridáme nasekanú čili papričku a pridáme krevety. Jemne ich osolíme a za stáleho miešania opečieme, kým úplne nezružovejú. Krevety nakoniec zmiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Do panvice pridáme uvarené cestoviny a všetko spolu dobre premiešame. Podávame ozdobené čerstvou bazalkou a pokvapkané ochuteným olejom.


Recepty a foto: Palma

V receptoch sme použili ochutené repkové oleje:

Raciol s bazalkou, Raciol s cesnakom, bazalkou a sušenými paradajkami – sú výberové repkové oleje špičkovej kvality ochutené bylinkami. Raciol s podmanivou chuťou bazalky je ideálny na dochutenie šalátov, ale tiež na prípravu pesta či tradičných talianskych omáčok na cestoviny. Raciol s cesnakom, bazalkou a sušenými paradajkami s vôňou a chuťou Stredomoria dodá jedinečnú chuť mäsu   a cestovinám.
Orientačná cena: 1,79 € / 250 ml




















 



Články z rubriky: Hlavné jedlá mäsité

Falošná hovädzia sviečková z pleca so slivkami
Falošná hovädzia sviečková z pleca na hubách
Flambované jahňacie kotlety s hráškovým pyré a šalátom z pečených kapií

Flambované jahňacie kotlety s hráškovým pyré a šalátom z pečených kapií

Recept od Adie Srbovej, ktorú môžete pravidelne sledovať na Mňam ..

Dusené bravčové líčka s pivno-medovou glazúrou

Dusené bravčové líčka s pivno-medovou glazúrou

Šéfkuchár Signature Restaurant, Bar & Lounge hotela Mercure, Michal Hečko ..