DENNÍK RELAX - Cuketové lečo //

Cuketové lečo

Potrebujeme:

50 ml oleja
2 cibule
1 veľká cuketa
2 červené papriky
2 konzervy lúpaných krájaných paradajok
pohár vody
soľ
čierne korenie
1/2 lyžičky štipľavej mletej papriky

Postup:

Na panvici zohrejeme olej a opražíme na ňom na kocky nakrájanú cibuľu. Cuketu ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme na dve polovice, vyberieme semienka a nakrájame ju na plátky. Z papriky vyberieme jadrovník a nakrájame ju na kocky. Cuketu a papriku pridáme restovať k cibuli. Keď trochu zmäknú, pridáme paradajky z konzervy a podlejeme pohárom vody. Prikryjeme a varíme, kým zelenina nezmäkne. Ochutíme soľou, korením a štipľavou paprikou.

Podávame s chlebom.


 

Autor fotografie:

Image: FreeDigitalPhotos.net



Články z rubriky: Hlavné jedlá bezmäsité

Cisársky trhanec so slivkami

Cisársky trhanec so slivkami

Kniha Thomasa Kamenara Fajnšmeker ponúka zaujímavé recepty ..

Cibuľové chutney

Cibuľové chutney

chutný a zdravý recept ..

Baklažán s tahini pastou

Baklažán s tahini pastou

chutný a zdravý recept ..

Sicílska caponata

Sicílska caponata

chutný a zdravý recept ..