DENNÍK RELAX - Cuketové lečo //

Cuketové lečo

Potrebujeme:

50 ml oleja
2 cibule
1 veľká cuketa
2 červené papriky
2 konzervy lúpaných krájaných paradajok
pohár vody
soľ
čierne korenie
1/2 lyžičky štipľavej mletej papriky

Postup:

Na panvici zohrejeme olej a opražíme na ňom na kocky nakrájanú cibuľu. Cuketu ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme na dve polovice, vyberieme semienka a nakrájame ju na plátky. Z papriky vyberieme jadrovník a nakrájame ju na kocky. Cuketu a papriku pridáme restovať k cibuli. Keď trochu zmäknú, pridáme paradajky z konzervy a podlejeme pohárom vody. Prikryjeme a varíme, kým zelenina nezmäkne. Ochutíme soľou, korením a štipľavou paprikou.

Podávame s chlebom.


 

Autor fotografie:

Image: FreeDigitalPhotos.net



Články z rubriky: Hlavné jedlá bezmäsité

Hubové soté

Hubové soté

Sladká Adie, pripravila špeciálne pre hubárov jesenný recept, na ktorý ..

Cisársky trhanec so slivkami

Cisársky trhanec so slivkami

Kniha Thomasa Kamenara Fajnšmeker ponúka zaujímavé recepty ..

Cibuľové chutney

Cibuľové chutney

chutný a zdravý recept ..

Baklažán s tahini pastou

Baklažán s tahini pastou

chutný a zdravý recept ..