DENNÍK RELAX - Cestoviny so špenátovým pestom //

Cestoviny so špenátovým pestom

Potrebujeme:

500 g cestovín
125 g čerstvého špenátu
2 strúčiky cesnaku
50 g parmezánu
hrsť vlašských orechov
100 ml olivového oleja
morská soľ
čierne korenie v mlynčeku Kania
citrónová šťava

Postup:

Do sekacieho mixéra vložíme špenát, cesnak, strúhaný syr Grana Padano a vlašské orechy. Všetko spolu rozmixujeme. Postupne pridávame olivový olej, až kým nevznikne husté, ale šťavnaté pesto. Ochutíme morskou soľou, čiernym mletým korením a citrónovou šťavou.

Uvarené cestoviny scedíme, zmiešame so špenátovým pestom a dôkladne zmiešame, aby sa všetky cestoviny obalili do pesta. Podávame ozdobené lístkami čerstvého špenátu a nasekanými vlašskými orechmi.
 

Autor fotografie:www.freedigitalphotos.net, nuchylee



Články z rubriky: Hlavné jedlá bezmäsité

Hubové soté

Hubové soté

Sladká Adie, pripravila špeciálne pre hubárov jesenný recept, na ktorý ..

Cisársky trhanec so slivkami

Cisársky trhanec so slivkami

Kniha Thomasa Kamenara Fajnšmeker ponúka zaujímavé recepty ..

Cibuľové chutney

Cibuľové chutney

chutný a zdravý recept ..

Baklažán s tahini pastou

Baklažán s tahini pastou

chutný a zdravý recept ..