DENNÍK RELAX - Cestoviny so špenátom a balkánskym syrom //

Cestoviny so špenátom a balkánskym syrom

Potrebujeme:

cestoviny napr. farfale
mladý baby špenát
syr balkánskeho typu
2-3 Kl paradajkového pretlaku
hrsť sušených paradajok v oleji
4 strúčky cenaku
zeleninový vývar
olivový olej
maslo
soľ
korenie
petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

Cestoviny uvaríme podľa návodu.
Do panvice dáme rozohriať olivový olej a maslo. Strúčiky cesnaku nasekáme nadrobno a krátko opražíme. Po chvíli pridáme nakrájané sušené paradajky a necháme spolu krátko restovať. Primiešame 2 lyžice paradajkového pretlaku, osolíme a okoreníme. Zmes za stáleho miešania restujeme ešte asi 1 minútu, podlejeme teplým zeleninovým vývarom a chvíľu podusíme. Pripravenú omáčku stiahneme z ohňa, pridáme špenát a scedené cestoviny. Dobre premiešame a panvicu vrátime späť nad plameň. Ak sú cestoviny príliš suché, môžeme priliať ešte trochu teplého zeleninového vývaru alebo vody z cestovín. Na záver pridáme balkánsky syr nakrájaný na malé kúsky a premiešame.
Podávame ozdobené nadrobno nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Autor fotografie:www.pixabay.com



Články z rubriky: Hlavné jedlá bezmäsité

Hubové soté

Hubové soté

Sladká Adie, pripravila špeciálne pre hubárov jesenný recept, na ktorý ..

Cisársky trhanec so slivkami

Cisársky trhanec so slivkami

Kniha Thomasa Kamenara Fajnšmeker ponúka zaujímavé recepty ..

Cibuľové chutney

Cibuľové chutney

chutný a zdravý recept ..

Baklažán s tahini pastou

Baklažán s tahini pastou

chutný a zdravý recept ..