STUDENÁ TORTA

STUDENÁ TORTA

 

Studená torta
 
Leto sa ešte nekončí (dúfam), a preto sa chcem s vami podeliť o tento recept vhodný na horúce dni.
 
Potrebujeme:
- 750 g nektariniek
- 600 ml vody
  • 150g práškového cukru
  • dva pudingy Zlatý klas
  • dve veľké balenia guľatých piškót
  • džem ríbezľový alebo iný kyselkavý
  • rum
  • šľahačku a čokoládový topping na ozdobenie
  • tortovú formu
 
Nektarinky ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Dáme ich do hrnca s cukrom a rozvaríme s trochou vody. Kým sa nám varia nektarinky, nachystáme si piškóty. Pospájame vždy dve natreté džemom. Džemom nešetríme, lebo rýchlo vsiakne do piškót. Keď sú nektarinky rozvarené, rozmixujeme ich ponorným mixérom a pridáme k nim Zlaté klasy rozmiešané vo vode (500ml) a uvaríme hustú kašu. Na spodok tortovej formy začneme ukladať tesne vedľa seba piškóty pospájané džemom. Pokvapkáme ich rumom a na ne navrstvíme uvarenú horúcu kašu a znova vrstvu piškót. Končíme vrstvou kaše.
Odložíme do chladničky najlepšie cez noc. Pri podávaní ozdobíme šľahačkou a toppingom podľa chuti. Ak náhodou niečo zostane, skladujeme v chladničke.
 
Dobrú chuť.
 
RD